2011. február 28., hétfő

Gyakorlatias országirányítási útmutató kezdő afrikai diktátorok részére

Bizonyára a tisztelt blogolvasól - és a képeket nézegetők - is megdöbbenve szemlélik az afrikai és közel-keleti országok eseményeit. Szomorú látni, amint egy ország lakói az amerikai kolorádóbogár elleni harc helyett egymással harcolnak. Ezek az események elveszik a pályaválasztó fiatalok kedvét attól, hogy afrikai diktátorként szerezzék meg a nyugdíjhoz szükséges szolgálati viszonyt (Ezt ékesen bizonyítja a tény, hogy sokkal kevesebb fiatalból lesz afrikai diktátor, mint mondjuk Bkv-ellenőr, pedig azok sem túl népszerűek.). Mivel e blog Vezérigazugatótanácsa kiemelt ügynek tekinti, hogy azok is találjanak munkát maguknak, akik nem eléggé kvalifikáltak a burgonyatermeléshez, ezért szeretnénk a figyelmet ráirányítani egy egyszerű, de nagyszerű módszerre, melynek segítségével az általunk diktatórikusan irányított országban könnyen elejét lehet venni a felkeléseknek.

A módszer lényege nagyon egyszerű: Amint sikerült megszerezni valamelyik afrikai ország irányítását, első diktatórikus intézkedésként azonnal el kell rendelni, hogy a lakosság naponta többször is hallgassa meg a Trabant együttes Ragaszthatatlan szív című dalát. Ez egy annyira jó szám, hogy nagyon gyorsan dallamtapadást idéz elő. (Aki szerint nem, azt le kell csukatni, diktatúrában ez nem okozhat komoly problémát.) Így amikor valaki rá akár beszélni egy másikat a reggeli órákban, hogy az menjen el felkelést szítani, akkor a dallamtapadásból kifolyólag rögtön ezt fogja neki énekelni:

"...nem kelek fel, nem megyek el. Alszom tovább.
Még itt az álom, úgy találom, fárasztó egy reggel,
nem kelek fel!"

(Amint az az alábbiakban is hallható, 53másodperctől kezdődően)

Ugyanez, csak 26 évvel később és a Balatonnal:



Másegyébiránt aki mégis maradna a burgonyatermelésnél, annak is javaslom ezt dúdolni a héten, különösen ha reggel nincs kedve munkába menni.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez jó, ez eszembe fog jutni reggelenként, hogy "...nem kelek fel, nem megyek el. Alszom tovább". :-))
Suzy

Krumpliföld írta...

Nekem is eszembe szokott jutni, mert nyugdíjas vagyok :-)))
De azért találok olyan elfoglaltságot, mondhatni; szolgálatot, amire bizony felkelek :-))))